Over ons

Als gildeslager werkt Willem Markus het liefst met eerlijke, ambachtelijke producten. Daarom gaat hij regelmatig naar de boerderij waar hij zelf zijn antibioticavrije koeien uitkiest. Zo weet hij zeker dat deze geboren en getogen zijn in het Groene Hart en een goed leven hebben gehad.

In zijn eigen werkplaats verwerkt en portioneert de slager zelf het uitgekozen vlees. In de bekroonde worstmakerij bereidt hij op ambachtelijke wijze zijn vleeswaren waar uiteraard geen foute e-nummers in verwerkt zijn. Ambachtelijk, puur en (h)eerlijk!


Een ambachtelijk familiebedrijf 

Historie

Willem Markus van Slagerij Markus in Gouderak heeft de zaak definitief overgenomen van zijn vader. Het familiebedrijf is in de loop van de tijd flink uitgebreid. "Tegenwoordig komen mensen van ver buiten Gouderak vlees bij ons halen." Inmiddels is de derde generatie in beeld. Peter Markus is nu ook werkzaam in het bedrijf. Hij heeft de slagersvakopleiding afgerond en is op alle terreinen van productie en verkoop, maar ook achter de schermen actief.

De ambachtelijke slagerij werd door de vader van Willem in 1970 overgenomen van de familie Teeuwen. "In 1974 werd een nieuwe winkel gebouwd. Dat was meteen de eerste mijlpaal in de geschiedenis van de zaak." Nog geen dertien jaar later werd de winkel voor de tweede maal vernieuwd. "Ik werd in 1994 vennoot van het bedrijf. Als klein kind wilde ik heel graag bakker worden. Het moest in ieder geval iets ambachtelijks zijn en dat is gelukt", aldus Willem Markus.

De slagerij nu

Willem legt uit dat het een echt familiebedrijf is. Hoewel de slagerij vroeger 'het winkeltje van het dorp' was, is de zaak nu uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf dat ook buiten de regio bekend is. "Vooral met mooi weer, als de barbecue weer tevoorschijn wordt gehaald, merken wij dat er veel klanten van ver buiten Gouderak vlees bij ons komen halen."

"Ik zoek bij de boer zelf de koe uit.”


Willem Markus houdt als slager van 'het echte werk'. "Ik zoek bij de boer zelf de koe uit. Zo weet ik alles van het dier. Het dikbilvlees is het beste van het beste, dat vlees behoort tot de top. In de slagerij hebben wij een rookkast en braden wij op ambachtelijke wijze het vlees. Wij zijn constant bezig om van een stukje vlees echt iets lekkers te maken."


​​​​​​​

Eigen inkoop

ildeslagerij Markus werkt het liefst met eerlijke, ambachtelijke producten. Daarom gaat hij regelmatig naar de boerderij waar hij zelf zijn antibioticavrije koeien uitkiest. Zo weet hij zeker dat zij geboren en getogen zijn in het Groene Hart en een goed leven hebben gehad. Dit gebeurt nog steeds op de ouderwetse manier met handje-klap.

Markus verdeelt en portioneert het vlees zelf in zijn eigen werkplaats. In de worstmakerij bereidt hij op ambachtelijke wijze zijn vleeswaren waar uiteraard geen foute e-nummers in verwerkt zijn. Ambachtelijk, puur en (h)eerlijk!

Waar wij op letten

  • Leeftijd: niet te jong maar zeker niet te oud
  • Gezondheid
  • Ruime stalruimte
  • Soort voeding
  • Vleeskwaliteit
  • Verzorgde stal
  • Medicijnvrij
  • Slachten
Wij kennen ons vlees van A tot Z.

​​​​​​​De dieren komen wekelijks van geselecteerde mesters. Bij de inkoop letten wij daarbij extra op de omstandigheden waarin de dieren opgroeien. Zodat wij gegarandeerd een goede kwaliteit vlees leveren. En dat vindt u weer terug in uw dagelijkse stukje vlees.

De dieren worden volgens de E.G. normen geslacht. Onze slachterij voldoet aan alle eisen die gesteld worden door de vleeskeuringwet. In deze bepalingen worden regels gesteld over het dierenwelzijn, hygiëne en bewaartechnieken.

Voor u biedt dit echter meer. Het is daardoor voor ons een gegeven dat wij altijd weten waar het vlees vandaan komt. Dat dieren goed behandeld zijn en zonder stress waren. Dit komt de kwaliteit ten goede van uw stukje vlees. Daarnaast is het vlees absoluut vers, geen transport of tijdverlies. 

Waarom een Gildeslager?

De Gildeslager is de ambachtelijke vakman met een groot aanbod prachtige producten. Bij De Gildeslager worden de meeste producten ambachtelijk in eigen huis gemaakt. Kwaliteit van ‘t huis dus. Uw Gildeslager staat elke dag garant voor een goed stukje vlees, een ruim assortiment zelfgemaakte vleeswaren en de lekkerste worstsoorten. Natuurlijk heeft de Gildeslager nog meer in huis. Om te koken, om direct te eten of als tussendoortje. Elke dag vers, elke dag lekker! Ambachtelijk, puur en (h)eerlijk.


Beste traiteur van het jaar 2018 & 2020

Slagerij Markus is aangesloten bij De Gildeslager; een collectief van ambachtelijke slagers. Regelmatig komen de slagers samen om inspiratie op te doen en specifieke vakkennis te delen. Jaarlijks reikt De Gildeslager prijzen uit aan de best presterende leden. Op de jaarbijeenkomst van 20 januari 2020 is Gildeslager Markus bekroond tot ‘Regiokampioen Traiteur van het jaar 2020’. 

Gedurende 2019 hebben bij alle leden van De Gildeslager onverwachte keuringen plaatsgevonden, waarbij de zorgvuldig gekozen vakjury diverse producten zoals vleeswaren, worsten en maaltijden beoordeelde op onder meer vakmanschap, geur, smaak en versheid. Ook werden de producten microbiologisch gekeurd. Begin december heeft de jury de 17 genomineerden bekendgemaakt. Tijdens de jaarbijeenkomst heeft Gildeslager Markus de felbegeerde titel ‘Regiokampioen Traiteur van het jaar 2020’ binnengesleept. 

Gouden bekroningen 2019
  • Boterhamworst
  • Doorregen rollade
  • Erwtensoep
  • Gekookte worst
  • Grillworst
  • Grillworst broodje
  • Kippensoep
  • Kip walnootsalade
  • Maaltijd van de chef
  • Rauwe ham
  • Rookvlees
  • Runderrollade
  • Spare ribs

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.