Slagerij Markus: ambachtelijk familiebedrijf


Historie

Willem Markus van Slagerij Markus in Gouderak heeft de zaak definitief overgenomen van zijn vader. Het familiebedrijf is in de loop van de tijd flink uitgebreid. "Tegenwoordig komen mensen van ver buiten Gouderak vlees bij ons halen."


De ambachtelijke slagerij werd door de vader van Willem in 1970 overgenomen van de familie Teeuwen. "In 1974 werd een nieuwe winkel gebouwd. Dat was meteen de eerste mijlpaal in de geschiedenis van de zaak." Nog geen dertien jaar later werd de winkel voor de tweede maal vernieuwd. "Ik werd in 1994 vennoot van het bedrijf. Als klein kind wilde ik heel graag bakker worden. Het moest in ieder geval iets ambachtelijks zijn en dat is gelukt", aldus Willem Markus.

De slagerij nu

Willem legt uit dat het een echt familiebedrijf is. Hoewel de slagerij vroeger 'het winkeltje van het dorp' was, is de zaak nu uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf dat ook buiten de regio bekend is. "Vooral met mooi weer, als de barbecue weer tevoorschijn wordt gehaald, merken wij dat er veel klanten van ver buiten Gouderak vlees bij ons komen halen."

"Ik zoek bij de boer zelf de koe uit.”

Willem Markus houdt als slager van 'het echte werk'. "Ik zoek bij de boer zelf de koe uit. Zo weet ik alles van het dier. Het dikbilvlees is het beste van het beste, dat vlees behoort tot de top. In de slagerij hebben wij een rookkast en braden wij op ambachtelijke wijze het vlees. Wij zijn constant bezig om van een stukje vlees echt iets lekkers te maken."


Waarom een Gildeslager?

De Gildeslager is de ambachtelijke vakman met een groot aanbod prachtige producten. Bij De Gildeslager worden de meeste producten ambachtelijk in eigen huis gemaakt. Kwaliteit van ‘t huis dus. Uw Gildeslager staat elke dag garant voor een goed stukje vlees, een ruim assortiment zelfgemaakte vleeswaren en de lekkerste worstsoorten. Natuurlijk heeft de Gildeslager nog meer in huis. Om te koken, om direct te eten of als tussendoortje. Elke dag vers, elke dag lekker! Ambachtelijk, puur en (h)eerlijk.

Gildenieuws
Roastpork
Door het gebruik van verse kruiden, krijgt deze varkenshaas een heerlijke smaak. … lees verder »
Gildetrophy
For page roastpork
Deze Gildetrophy is t/m 01 juni verkrijgbaar.

Openingstijden

MaandagMa 8.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 8.00 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 8.00 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 8.00 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 8.00 t/m 20.00 uur
ZaterdagZa 8.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m